Visie

Dansen sluit aan op de behoefte van kinderen om te bewegen, fantaseren, ontdekken, experimenteren en creëren. Kinderen worden aangesproken op hun creativiteit en leren samen te werken op een andere manier. Ook merk ik dat dansen kinderen kan helpen plezier en stabiliteit terug te vinden in zichzelf, wanneer ze in hun dagelijks leven veel spanning ervaren. Kortom: ze worden er ‘veerkrachtig’ van!

Dansplezier, zelfexpressie, samenwerken en groeien in zelfvertrouwen zijn de kernwaarden van mijn lessen. Al mijn lessen zijn zo ontworpen dat ze voor ieder kind toegankelijk en plezierig zijn. Twee aspecten zijn in mijn danslessen onlosmakelijk met elkaar verbonden: beweging en beleving. Door duidelijke opdrachten te geven, zorg ik ervoor dat kinderen zich veilig voelen om vrij te bewegen, samen te werken en zichzelf te laten zien. In mijn lessen werk ik altijd rond een thema met de kinderen. Zo vergroot ik de beleving en kunnen wij de dans meer diepte geven.

Omdat ik geloof dat zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn essentiële basiswaarden zijn om je als kind goed te kunnen ontwikkelen, breid ik mijn lessenpakket steeds verder uit. Reis door het lichaam (4 t/m 8 jaar) en Rots en Water (8 t/m 12 jaar) zijn 2 waardevolle programma’s binnen mijn aanbod die uitgaan van dat principe!