Reis door het lichaam
(4 t/m 8 jaar)


Het educatieve en preventieve programma dat kinderen spelenderwijs leert luisteren naar hun lichaam en hen bekrachtigt in het maken van keuzes die hun gezondheid en welzijn dienen. Middels lichaamsgericht onderwijs, mindfulness, beweging, visualisatie-oefeningen en tekenen worden drie essentiële bouwstenen voor een sterke basis in het leven gestimuleerd: lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde.

Locatie: MFC Antares, Leusden
Data: binnenkort bekend
Kosten: €85,-voor 7 lessen
Voor meer informatie over het programma: www.reisdoorhetlichaam.nl
Aanmelden via mijn site!

Rots en water
(8 t/m 10 jaar)

Rots & Water ®, een psychofysieke training voor jongens en meisjes voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Doel van het Rots en Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en welzijn bij kinderen en jongeren en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Locatie: MFC Antares, Leusden
Data: binnenkort bekend
Kosten: €105,-voor 7 lessen
Voor meer informatie over het programma: www.rotsenwater.nl
Aanmelden via mijn site!

Kinderyoga
(4 t/m 8 jaar & 8 t/m 12 jaar)

We leven in een samenleving waarin de hoeveelheid prikkels waaraan kinderen blootgesteld worden steeds meer toeneemt. De lat ligt hoog qua verwachtingen. Dit kan ervoor zorgen dat kinderen verschillende problemen ondervinden zoals faalangst, slaapproblemen, boosheid en lichamelijke klachten zoals buikpijn. Kinderyoga biedt kinderen op speelse en fantasierijke wijze handvatten om te ontspannen en te ontladen. Enerzijds via de verschillende yogahoudingen, die ieder hun eigen effect hebben op organen en mentale spanning. Anderzijds brengen de verhalen, meditatiespelletjes en samenwerkingsspellen tijdens een les, kinderen in contact met hun eigen innerlijke rust en met erkenning van wat ze allemaal meemaken in hun jonge leven en de emoties die dat met zich meebrengt.

Locatie: MFC Antares, Leusden
Data: binnenkort bekend
Kosten: €85,-voor 7 lessen
Aanmelden via mijn site!

Dans tot je essentie
16+

Locatie: MFC Antares Leusden
Data: binnenkort bekend
Kosten: €50,-voor 4 lessen

Aanmelden via mijn site!

Dansen brengt niet alleen je lichaam in beweging, maar ook je geest: door te reflecteren op je bewegingen verruim en verdiep je je bewustzijn. Bij het dansen ervaar je een diepe verbondenheid met jezelf, met je mededansers en uiteindelijk met alles en iedereen. Dansend tot je essentie ontwikkelt een omvattende visie op expressieve vormen van dans. Er wordt veel aandacht besteed aan de aspecten ‘beweging’, ‘verbondenheid’, ‘bewustwording’ en ‘zijn’, die niet alleen typerend zijn voor de dans, maar behoren tot de essentiële kenmerken van het leven zelf.

BMT training (16+)

Met een reeks van zorgvuldig samengestelde bewegingsoefeningen leer je de principes van mindfulness met het lichaam als instrument. Als je moeite hebt om lang stil te zitten tijdens de traditionele meditatie is BMT een prima alternatief voor jou. Veel mensen denken dat mindfulness vooral mentale oefeningen zijn. Maar het begint met aandacht hebben voor het lichaam en vertrouwd raken met lichamelijke gewaarwordingen, waardoor je vervolgens meer te weten kunt komen over hoe de geest werkt.

Locatie: MFC Antares Leusden
Data: binnenkort bekend
Kosten: €50,-voor 4 lessen

Aanmelden via mijn site!