Reis door het lichaam
(groep 1 t/m 4)

Reis door het lichaam is een educatief en preventief programma voor jongens en meisjes in de leeftijd vier t/m acht jaar. In deze lessen stimuleer ik spelenderwijs drie essentiƫle bouwstenen voor een sterke basis in het leven: lichaamsbewustzijn, zelfbewustzijn en eigenwaarde bij kinderen. Daarbij het voorkomen en verminderen van fysieke, emotionele en psychische klachten, zoals stress- en spanningsklachten, burn-out, overgewicht, negatief zelf- en lichaamsbeeld. Elke les heeft dezelfde opbouw. Ik begin met een korte anatomie les, waarna ik door middel van bewegingsspelletjes, dans, yoga en mindfulnessoefeningen de lesstof integreer. Aan het einde van de les sluiten wij af met een tekenopdracht.

Rots en Water
(groep 5 t/m 8)

Rots en Water gaat over leren door te doen, door te ervaren en te ontdekken wie jij bent en wat jouw kwaliteiten zijn. De training is zelfbeeld versterkend en zet je in je kracht waardoor je weerbaarder bent voor de wereld om je heen. Door middel van speelse lichamelijke oefeningen worden de kinderen zich meer bewust van hun lichaam en zichzelf (zelfreflectie). Ze leren hoe ze kunnen reageren in moeilijke situaties. Te denken valt aan pestsituaties, situaties waarin je zelf heel erg boos kunt worden, maar ook aan momenten die je spannend vindt, of als je iets wil zeggen maar het niet durft. De kinderen leren dat er een keuze is in hoe je reageert.

Educatieve danslessen
(groep 1 t/m 8)

Dans draagt bij aan de creatieve en persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Ze krijgen er meer zelfvertrouwen door, leren op een andere manier samen te werken en durven zichzelf te presenteren. Mijn overtuiging is dat alle kinderen met plezier durven te bewegen op muziek. Door een reeks creatieve opdrachten leer ik de kinderen muziek en beweging te gebruiken om er gevoel mee uit te drukken. Ze leren de kracht, flexibiliteit en zeggingskracht van hun lichaam te ontdekken. Aan het eind van de les sluiten we vaak af met een korte presentatie.

Musicaldans
(groep 8)

Het einde van de basisschooltijd nadert: tijd voor de musical! Naast acteren en zingen hoort dans hier natuurlijk ook bij. Kunnen jullie wel wat hulp gebruiken bij het maken van een choreografie of het instuderen van de danspasjes? In een lesuur leer ik de choreografie aan en oefenen we het samen in.