Veerkracht Danseducatie is opgericht door Vera Elzenga. Vera is lichaamsgerichte coach, vakdocent bewegingsonderwijs en dansspecialist. 

VEERKRACHT is ontstaan vanuit mijn passie voor dans. Ik geloof dat dans bijdraagt aan de creatieve en persoonlijke ontwikkeling van mensen. Ze krijgen er meer zelfvertrouwen door, durven zichzelf te laten zien en leren hoe ze in contact kunnen staan met hun eigen lichaam. Kortom: ze worden er veerkrachtig van, in lichaam en geest!

Al zolang ik me kan herinneren dans ik. Vanaf mijn tiende levensjaar heb ik lessen gevolgd in voornamelijk streetdance, urban en moderne dans. Naast nationale en regionale wedstrijden heb ik ervaring met optredens in theaters en op evenementen. Na de middelbare school koos ik, gezien de (financiële) onzekerheid in de danswereld, voor het pad van het onderwijs. In 2008 haalde ik mijn PABO diploma en rondde ik de minor bewegingsonderwijs af. Vol overgave stortte ik mij in mijn vak als groepsleerkracht, maar verloor mezelf steeds meer in de toenemende administratieve taken en de hoge werkdruk. Wat resulteerde in een burn-out.

Ik ging terug naar mezelf en stelde mezelf de vraag waar ik nou echt gelukkig van werd. Het antwoord lag in het proces dat ik net achter de rug had: anderen leren thuis te komen bij jezelf door naar je lichaam te luisteren. Uit je hoofd, in je lijf. Dit doe ik door het verzorgen van lichaamsgerichte trainingen zoals Rots & Water, Reis door het lichaam, yoga en dans.

Al mijn lessen zijn zo ontworpen dat ze voor iedereen toegankelijk en plezierig zijn. Twee aspecten zijn in mijn lessen onlosmakelijk met elkaar verbonden: beweging en beleving. Door duidelijke opdrachten te geven, zorg ik ervoor dat iedereen zich veilig voelt om vrij te bewegen en zichzelf te laten zien!