Vera Elzenga

Veerkracht Danseducatie is opgericht door Vera Elzenga. Vera is dansspecialist in het basisonderwijs, trainer Rots & Water en Reis door het lichaam. Daarnaast geeft zij lessen bewegingsonderwijs en werkt zij in het PO als groepsleerkracht. 

Ik help basisscholen en buitenschoolse opvang in Leusden en omstreken door het verzorgen van danslessen, thematische dagen en particuliere trainingen als Rots & Water en Reis door het lichaam docent. 

VEERKRACHT is ontstaan vanuit mijn passie voor dans. Ik geloof dat dans bijdraagt aan de creatieve en persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Ze krijgen er meer zelfvertrouwen door, durven zichzelf te laten zien en leren hoe ze in contact kunnen staan met hun eigen lichaam. Kortom: ze worden er veerkrachtig van, in lichaam en geest!

Ik blijf mij ontwikkelen vanuit deze visie. Daarom breid mijn aanbod zich ook steeds verder uit. Reis door het lichaam is bijvoorbeeld een programma dat aansluit bij deze visie, maar ook Rots & Water sluit hier naadloos op aan.

Mijn ervaring

Ik heb vanaf 10 jaar danslessen gevolgd (streetdance), waarna ik in verschillende selectie, demo- en wedstrijdteams terecht kwam. Naast nationale en regionale wedstrijden in urban en modern heb ik ook ervaring met optredens in theaters en op evenementen. Vanaf mijn 16e geef ik danslessen aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik heb de minor bewegingsonderwijs afgerond en mijn PABO diploma behaald in 2008. Na het specialiseren im danseducatie, heb ik mij ontwikkeld op het gebied van sociale competentie- en weerbaarheidstrainingen en ben ik nu gecertificeerd trainer van Rots & Water, Kanjertraining en Reis door het lichaam.

Als groepsleerkracht heb ik bewegingsonderwijs, cultuureducatie en talentontwikkeling altijd erg belangrijk gevonden. Fantastisch dat ik nu mijn danservaring én passie voor onderwijs kan combineren in VEERKRACHT!

Al mijn lessen zijn zo ontworpen dat ze voor ieder kind toegankelijk en plezierig zijn. Twee aspecten zijn in mijn danslessen onlosmakelijk met elkaar verbonden: beweging en beleving. Door duidelijke opdrachten te geven, zorg ik ervoor dat kinderen zich veilig voelen om vrij te bewegen, samen te werken en zichzelf te laten zien!