Veerkracht Danseducatie is opgericht door Vera Elzenga. Vera is lichaamsgerichte coach, vakdocent bewegingsonderwijs en dansspecialist. 

VEERKRACHT is ontstaan vanuit mijn passie voor dans. Dans maakt me gelukkig, maar is ook mijn uitlaatklep wanneer ik minder goed in mijn vel zit. Ik geloof dat dans zorgt voor meer lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen. 

Al zolang ik me kan herinneren dans ik. Vanaf jongs af aan heb ik lessen gevolgd in voornamelijk streetdance, urban en moderne dans. Naast nationale en regionale wedstrijden heb ik ervaring met optredens in theaters en op evenementen. Na de middelbare school koos ik, gezien de (financiƫle) onzekerheid in de danswereld, voor het pad van het onderwijs. In 2008 haalde ik mijn PABO diploma en rondde ik de minor bewegingsonderwijs af. Vol overgave stortte ik mij in mijn vak als groepsleerkracht, maar verloor mezelf steeds meer in de toenemende administratieve taken en de hoge werkdruk. Wat resulteerde in een burn-out.

Ik ging terug naar mezelf en stelde mezelf de vraag waar ik nou echt gelukkig van werd. Het antwoord lag in het proces dat ik net achter de rug had: anderen leren thuis te komen bij jezelf door naar je lichaam te luisteren. Uit je hoofd, in je lijf. Veerkracht was geboren!

Met Veerkracht verzorg ik veel educatieve danslessen op scholen, maar inmiddels is mijn aanbod uitgebreid met tal van andere particuliere lichaamsgerichte trainingen voor kinderen en volwassen. Al mijn lessen zijn zo ontworpen dat ze voor iedereen toegankelijk en plezierig zijn. Twee aspecten zijn in mijn lessen onlosmakelijk met elkaar verbonden: beweging en beleving. Door duidelijke opdrachten te geven zorg ik ervoor dat iedereen zich veilig voelt om vrij te bewegen en thuis te komen in zijn eigen lijf.