Wat is lichaamsgericht coachen?

Wanneer je langere tijd emotionele/psychische klachten hebt, kan dit resulteren in lichamelijke klachten. In lichaamsgerichte coaching krijgen de signalen van je lichaam aandacht; het probeert je iets te vertellen. Ik begeleid je om jouw lichaamsbewustzijn te vergroten en het contact met jouw lichaam te herstellen of te (her)ontdekken, waardoor je levensenergie weer kan gaan stromen.

Voor wie is het bedoeld?

Lichaamsgerichte coaching kan je helpen bij:
– Stress en burn-outklachten;
– Vermoeidheidsklachten;
– Een verstoord evenwicht tussen gevoel en verstand;
– Contact maken met je lichaam;
– Fysieke klachten die een emotionele oorsprong hebben;
– Leren ontspannen en grenzen stellen;
– Inzicht te krijgen in bepaalde levensvragen en/of familiedynamieken;
– Klachten die veroorzaakt worden door hoogsensitiviteit.

Wat gaan we doen?

Vaak ben je je al enigszins bewust van wat je anders zou willen in je leven, maar lukt het nog niet om deze slag te maken. Een lichaamsgerichte coachsessie bestaat voor een gedeelte uit praten en uit een gedeelte lichaamswerk. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingsoefeningen, meditatie/-mindfulnesoefeningen, ruimtelijk en/of systemisch werk. Door te luisteren naar de signalen die je lichaam geeft en bewustwordingsoefeningen neem je niet alleen je hoofd maar ook je lijf mee in het veranderproces. Samen kijken we hoe we wat je in je onderbewustzijn weet naar het bewustzijn te krijgen, zodat je andere keuzes kunt maken in je leven die jouw welzijn bevorderen.

Werkwijze en tarieven

Aan de hand van een (gratis en geheel vrijblijvend) intakegesprek formuleren we samen je hulpvraag en doelstelling. Na drie sessies evalueren we de ontwikkelingen en kijken we of de leerdoelen eventueel opnieuw afgestemd moeten worden. Het coaching traject kan, afhankelijk van de hulpvraag, variëren van drie tot tien sessies. Een sessie duurt 60 minuten en kost 75,-.