Groove dance

‘Ik kan niet dansen’. Deze uitspraak hoor ik zelden bij kleuters, af en toe bij kinderen en regelmatig bij volwassen. Ik ontdekte dat (jong-)volwassenen stoppen met dansen omdat ze bang zijn voor het oordeel van anderen. Want wat als je geen maat kunt houden? Wat als het er niet uit ziet? En dat terwijl dansen voor iedereen is en je het echt op elke leeftijd nog kunt leren. Deze danslessen zijn speciaal voor mensen die graag willen dansen, maar de drempel naar een dansstudio te hoog vinden.

We dansen in een ruimte met gedimd licht zonder spiegels. Het gaat hier niet om hoe je eruit ziet, maar om hoe je je voelt als je je lichaam in beweging zet door dans. Je zult zien dat wanneer je je overgeeft aan de vibe, je er meer zelfvertrouwen door krijgt en hee, plotseling zie je er ineens heel cool uit hoe jij danst!

De les start altijd met een losse warming up waarin we leren te ‘grooven’. Dit is het toevoegen van de beweging wat een choreografie er mooi uit laat zien. Bijvoorbeeld een side-step waarin je je heupen meeneemt in de beweging. Daarna leren we een een korte dansfrase die je op verschillende muziek kunt toepassen. Uiteraard gooien we hier ook weer de ‘groove’ erin, waardoor je echt gaat dansen en niet een dansje ‘doet’.


4 danslessen van 60 minuten
start in januari 2022
@ MFC Antares Leusden
€ 60,-